Vår mission för barn, ungdomar och det svenska samhället

Samba Football Academy utvecklar spelare, lag och fotbollsföreningar men framförallt människan, stadsdelar och det svenska samhället. Vi har skapat en fotbolls- och värdegrundsutbildning som ger jobb, trygghet och framtidstro i Sveriges förortsområden.

Förra året utbildade Samba Football Academy 90 unga kvinnor och män som arbetade med att lära ut och sprida sambafotbollens positiva budskap. Våra ledare är lokalt förankrade i området och blir med sambafotbollen fina förebilder och en stark kraft för andra barn och ungdomar i området.

Under 2014 besökte 10 000 barn och ungdomar våra öppna fotbollspass i Sveriges förortsområden. Att vara med och spela är gratis och alla är välkomna oavsett religion, etnicitet, kön eller fotbollskunskaper.

Stadsdelar, kommuner, kommunala och privata bostadsbolag finansierar fotbollspassen för att de ser positiva effekter i stadsdelen såsom ett tryggare område, mindre skadegörelse, en bättre hälsa och att verksamheten betyder mycket för många barn och ungdomarna i området.

Är ni intresserade av att starta upp sambafotboll i ert område? Samba Football Academy erbjuder i samarbete med er organisation att arrangera:

  • Pelada – gratis öppna fotbollspass i sambafotboll under fredags och lördagskvällar.
  • FC Feminina – en riktad insats för tjejer med öppna fotbollspass i sambafotboll.
  • Föreningsutveckling – där vi hjälper lokala föreningar att aktivera fler tjejer och killar i föreningen.
  • Pelada under sport – och höstlovsveckan.
  • Sambakollo – fotbollsskolor under sommarlov, sport och höstlov för tjejer och killar.

Välkommen att kontakta Erik “Samba” Johansson
Årets idrottsförebild 2014 utsedd av antimobbningsorganisationen Friends.