Samba Football Academy lär ut den vackra brasilianska fotbollen “O jogo Bonito” tillsammans med värdegrundsutbildningen Bonito Lifestyle. Vårt koncept förenar det bästa ur brasiliansk fotboll och kultur med modern idrottspsykologi och spelarutvecklingsteori.

Samba Football Academys utbildningskoncept är skapat av Erik “Samba” Johansson f.d fotbollsspelare i Allsvenskan och Brasilien i samarbete med brasilianska elitspelare, tränare och socionomer. Vårt utbildningskoncept använder vi för att utveckla spelare, lag och fotbollsföreningar men framför allt människan, stadsdelar och det svenska samhället.

Sambafotboll – O jogo Bonito!

I Brasilien är fotbollen först och främst en form av underhållning. Viktigare än resultatet är hur man spelar. Ändå har man vunnit flest VM-titlar och producerat flest fotbollsstjärnor! Brasilianska spelare så som t.ex Ronaldinho, Pelé, Ronaldo, Tiago Silva och Marta har inspirerat miljontals barn och ungdomar världen över till bättre hälsa, glädje och framgång. Samba Football Academy:s mission är att med Sambafotbollen och Bonito Lifestyle bidra till att utveckla svensk fotboll och det svenska samhället.

Bonito Lifestyle

Bonito Lifestyle handlar om dynamik i ledarskap, grupp- och personlighetsutveckling. Hur kan du använda dina personliga egenskaper på bästa sätt för att lyckas, i livet, i gruppen och som ledare? Att hitta balans och få olika individer att skapa ett större värde än summan av delarna. Bonito Lifestyle utgår i från de fyra egenskaperna Kreativ, Klok, Omtänksam och Modig. Hur du känner igen och utvecklar dessa egenskaper hos dig själv och hos andra, och hur du skapar strategier och löser problem utifrån dessa.

 

Samba Football Academy erbjuder sina tjänster till stadsdelar, skolor, företag och fotbollsföreningar, dess ledare och lag.